| 02 Mar 2022

Waarom zijn bio-cellulose maskers zo veel effectiever dan conventionele maskers?

Het met serum doordrenkte doekmasker, dat bijna 2000 jaar geleden door de Egyptenaren werd uitgevonden, wordt nu vervangen door een wetenschappelijk veel doeltreffender concurrent: het bio-cellulosemasker. Doordat het bio-cellulose masker volledig organisch is en zich voor 100% aan uw huid hecht, is het uitgegroeid tot het topmasker met de meest geavanceerde huidverzorgingstechnologie.

Waarom zijn bio-cellulose maskers zo veel effectiever dan conventionele maskers?

Ter gelegenheid van de lancering van het gloednieuwe Celestetic Bio-Cellulose Mask, hebben we alle voordelen van deze nieuwe must-have eens op een rijtje gezet!

 

Wat is een bio-cellulose masker en wanneer moet het gebruikt worden?

Bio-cellulose is een organisch materiaal dat wordt geproduceerd door een gistingsproces waarbij aminozuren dunne vellen van natuurlijke vezels weven. Dit masker, dat oorspronkelijk door Duitse wetenschappers werd ontwikkeld om brandwonden te verlichten, wordt nu gebruikt voor cosmetische doeleinden en wordt altijd geassocieerd met een "tweede huid"-effect.

Het biocellulosmasker kan een- of tweemaal per week worden aangebracht op de droge en gevoelige huid die jeukt of trekkerig aanvoelt, of op de rijpere huid om het ontstaan van rimpels te voorkomen. 

Dit masker wordt soms alleen gebruikt, maar het wordt sterk aanbevolen het aan te brengen na een scrubbehandeling, zodat de huid klaar is om alle actieve bestanddelen op te nemen. Door de huid intens te hydrateren, is dit masker ook de beste bondgenoot van schoonheidssalons om een behandeling af te ronden die diepgaand op de huidbarrière heeft gewerkt, zoals in het geval van peelings, microneedling of laser.

 

Waarom is dit masker revolutionair?

  1. Een doorschijnend, maar zeer geconcentreerd "tweede huid"-masker

De vezels in het bio-cellulose masker zijn 350x dunner dan in normale maskers en 1000x dunner dan uw haar. Dankzij deze fijne textuur kan het masker zich in de poriën van uw huid nestelen om ze intens te hydrateren. In tegenstelling tot een masker van ruwe stof dat zich niet volledig aan uw gezicht hecht, gaat uw huid een perfecte symbiose aan met het bio-cellulose masker. De kracht van biocellulose is niet alleen dat het dun en flexibel is, maar ook dat het per gram tot 100 maal zijn gewicht kan bevatten. In feite bevat elke gram van een bio-cellulose masker gemiddeld 30% meer serum dan een normaal masker. Met een hogere concentratie product en een betere hechting aan de huid, is het geen wonder dat we ongelooflijke resultaten zien met bio-cellulose maskers.

  1. Minimale verdamping, maximale absorptie!

Dankzij de elasticiteit van de vezels zal het masker, dat zich perfect aanpast aan de lijnen van uw gezicht, de actieve bestanddelen tussen de huid en zichzelf blokkeren. Dit occlusie-effect zal, onder invloed van de warmte, de poriën van de huid openen, waardoor de huid 10x meer serum kan opnemen dan met een stoffen masker. Tijdens dit tweerichtingsproces worden de actieve bestanddelen in de huid opgenomen, terwijl de huid kan ademen en dus lucht kan afgeven. Bovendien blijkt uit wetenschappelijke tests van inno-essence dat het serum in een stoffen masker voor 27% verdampt, terwijl dat bij een masker van bio-cellulose slechts 8% is.

  1. Korte inwerktijd maar langdurige hydratatie

In slechts 20 minuten herstelt en verzacht de formule in het bio-cellulose masker de huidbarrière en geeft het je huid alles wat het nodig heeft om een week lang gezond, jong en mooi te blijven! Vergeleken met een normaal masker blijft uw huid twee keer zo lang gehydrateerd!

  1. In perfecte combinatie met de LED!

Het CEL.MASK is een multifunctioneel huidverzorgingsproduct dat werkt in synergie met onze professionele producten en BioLED lichttherapie, of als een verjongend, hydraterend en kalmerend masker op zichzelf. Dit unieke masker is namelijk speciaal ontworpen om te worden gebruikt bij een behandeling met LED-lichttherapie. Bij gebruik in combinatie met BioLED zijn de voordelen tweeledig: het masker maximaliseert de penetratie van het verjongende licht in de huid en de BioLED brengt herstellende werkstoffen dieper in de huid voor een betere penetratie van de werkstoffen.

  1. Biologisch afbreekbaar en herbruikbaar voor een ander doel

In tegenstelling tot gewone niet-biologisch afbreekbare maskers, breken bio-cellulose maskers, waaronder Celestetic's Cel.Mask, na een paar weken volledig af. Maar na gebruik van het masker voor uw gezicht, en voordat u het teruggeeft aan Moeder Natuur, aarzel dan niet om de laatste geconcentreerde actieve bestanddelen terug te winnen door het in een kleine hoeveelheid water te laten weken. Gebruik dit water dan om je handen of voeten te behandelen! Zou het niet dom zijn om een druppel te verspillen?

Belangrijkste ingrediënten van het Cel.Mask bio-cellulose masker

Elk bio-cellulose masker bevat verschillende actieve bestanddelen. Bij Celestetic zijn we volledig transparant over de samenstelling van onze producten. Daarom willen we de 4 belangrijkste functionele ingrediënten in ons masker, die in synergie werken, met u delen: 

  • 5% Peptiden - verdeeld over Acetyl Decapeptide 3, een herstellende antirimpel die de huidelasticiteit verhoogt, de celgroei bevordert en de genezing verbetert en Acetyl Heptapeptide 4, een beschermende antirimpel die de vochtbarrière van de huid versterkt.
  • 3% Probiotic Complex - verkregen door middel van een fermentatieproces, is deze oplossing rijk aan essentiële mineralen en is een mengsel van zink, ijzer, silicium, koper en magnesium. Zonder deze mineralen zouden de vitaminen niet goed door de huid kunnen worden opgenomen!
  • 0,8% hyaluronzuur - helpt de huid gehydrateerd te houden en het weefsel te regenereren. Het verhoogt de elasticiteit, soepelheid en gladheid van de huid. Dit maakt de huid weerbaarder tegen agressies van buitenaf en versterkt haar in de strijd tegen uitdrogende rimpels.
  • 0,1% Resveratrol - een krachtige antioxidant die door de huidbarrière dringt om veroudering te vertragen en tegen te gaan door cellen te beschermen tegen beschadiging. Bovendien vermindert het roodheid met zijn huidkalmerende eigenschappen.

Bronnen en wetenschappelijke referenties : 

  • Perugini, Paola, et al. "In vivo evaluation of the effectiveness of biocellulose facial masks as active delivery systems to skin." Journal of cosmetic dermatology 19.3 (2020): 725-735. source
  • Bukhari, Syed Nasir Abbas, et al. « Hyaluronic Acid, a Promising Skin Rejuvenating Biomedicine: A Review of Recent Updates and Pre-Clinical and Clinical Investigations on Cosmetic and Nutricosmetic Effects ». International Journal of Biological Macromolecules, vol. 120, no Pt B, décembre 2018, p. 1682‑95. source
  • Neuman, Manuela G., et al. « Hyaluronic Acid and Wound Healing ». Journal of Pharmacy & Pharmaceutical Sciences: A Publication of the Canadian Society for Pharmaceutical Sciences, Societe Canadienne Des Sciences Pharmaceutiques, vol. 18, no 1, 2015, p. 53‑60.  source
  • Masson, F. "Skin hydration and hyaluronic acid." Annales de dermatologie et de venereologie. Vol. 137. 2010.
  • Maytin, Edward V. "Hyaluronan: More than just a wrinkle filler." Glycobiology 26.6 (2016): 553-559.
  • Wang, Siew Tein, Boon Hoe Neo, and Richard J. Betts. "Glycosaminoglycans: Sweet as Sugar Targets for Topical Skin Anti-Aging." Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology 14 (2021): 1227.
  • Jeong, Sekyoo, et al. "Anti-wrinkle benefits of peptides complex stimulating skin basement membrane proteins expression." International Journal of Molecular Sciences 21.1 (2020): 73. source
  • Hecker, Andrzej, et al. "The impact of resveratrol on skin wound healing, scarring, and aging." International Wound Journal 19.1 (2022): 9-28. Source
  • Ratz-Łyko, Anna, and Jacek Arct. "Resveratrol as an active ingredient for cosmetic and dermatological applications: A review." Journal of Cosmetic and Laser Therapy 21.2 (2019): 84-90. source
  • Nichols, Joi A., and Santosh K. Katiyar. "Skin photoprotection by natural polyphenols: anti-inflammatory, antioxidant and DNA repair mechanisms." Archives of dermatological research 302.2 (2010): 71-83. source
  • Liu, Yu, et al. "Resveratrol promotes skin wound healing by regulating the miR-212/CASP8 axis." Laboratory Investigation 101.10 (2021): 1363-1370. source
online kopen.